HELP / VEELGESTELDE VRAGEN

         

Alle BRITA filters voorzien je van heerlijk gefilterd water omdat ze effectief smaak- en geurverstorende stoffen zoals kalk en chloor filteren. Daarbij zijn BRITA filters gemakkelijk te gebruiken en bewaren.

 

MAXTRA+ FILTERPATROON

Het MAXTRA+ filterpatroon biedt 4 weken heerlijk smakend BRITA water en vermindert effectief kalk en andere stoffen die de smaak negatief beïnvloeden. Dankzij de BRITA MAXTRA+ 4-stappen-filtratie, geniet je van heerlijk smakend water terwijl je de levensduur van je keukenapparaten verlengt. Alle MAXTRA+ filters hebben een handige ringopener voor eenvoudige verwijdering, kunnen tot wel 100 liter water filteren en zijn in veel landen te recyclen.

 

BRITA MicroDisc

De verbeterde MicroDisc met ActivSelect-technologie gaat tot wel 4 weken mee en biedt tot wel 150 liter heerlijk, fris BRITA gefilterd water.

Zowel de BRITA MAXTRA+ als de MicroDisc filters zijn ontworpen voor snelle en eenvoudige installatie.


BRITA MAXTRA+ filterpatroon:
Vul eenvoudigweg een kan of schaal met water. Dompel het BRITA MAXTRA+ filterpatroon onder in koud water en schud het patroon rustig heen en weer om eventuele luchtbellen te verwijderen. Plaats het filterpatroon in de trechter van de kan en laat tweemaal water door de filter lopen. Nadat je de eerste twee liter bijvoorbeeld aan je planten hebt gegeven, kun je je BRITA filter gebruiken.


BRITA MicroDisc:
Voordat je de MicroDisc voor de eerste keer gebruikt, plaats je het onder stromend water en wrijf je ongeveer 30 seconden zacht met je vingers over beide kanten. Dit verwijdert effectief het losse koolstofresidu dat aanwezig kan zijn.

Plaats je BRITA waterfilterkan het liefst op een koele plaats, zoals bijvoorbeeld in de koelkast. Zorg dat de kan niet in direct zonlicht staat en verbruik het water in de kan binnen één dag.

Nee. BRITA waterfiltersystemen zijn ontworpen voor gebruik met behandeld kraanwater of met water uit een particuliere bron dat is goedgekeurd als veilig om te drinken.

De gebruiksduur van het MAXTRA+ filterpatroon is afhankelijk van de lokale waterkwaliteit, zoals de hardheid van het water. Het BRITA MAXTRA+ filterpatroon heeft in gebieden met hard water een filtercapaciteit van maximaal 100 liter (uitgaande van een carbonaathardheid van 12° tot 14,5° Duitse hardheid). Voor een optimale werking is het raadzaam het BRITA MAXTRA+ filterpatroon elke 4 weken te vervangen. Je BRITA waterfilterkan is uitgerust met een vervangingsindicator voor het filterpatroon, dat aanduidt wanneer de patroon moet worden vervangen.

De MicroDisc moet in het algemeen elke vier weken worden vervangen voor een optimale werking. Om dit te verzekeren, beschikken veel BRITA producten over een handige elektronische indicator die de levensduur van de filter in de gaten houdt en een melding geeft wanneer de filter moet worden vervangen.

Alle BRITA filtersystemen helpen het verbruik van plastic flessen terug te dringen. Doordat ze goed recycleerbaar zijn, maken BRITA producten een positief verschil als het gaat om milieu.

Als je BRITA product niet aan je verwachtingen voldoet, geven wij je het volledige aankoopbedrag terug. Je kunt je BRITA product binnen 30 dagen (na aankoop) terugsturen,  onder vermelding van de reden voor het retourneren en met de aankoopbon naar: BRITA GmbH Belgium - Boomsesteenweg 690 - 2610 Wilrijk.

Indien juist opgeslagen blijven alle originele BRITA filterpatronen meerdere jaren goed. Juiste opslag omvat een temperatuur tussen 1°C en 50°C, geen direct zonlicht of hitte, terwijl het filterpatroon afgesloten in de originele verpakking blijft.

De fill&serve Mind en fill&go Vital zijn geschikt voor de afwasmachine tot 50°C. Je kunt ze ook met de hand wassen met een warm sopje en een spons. De fill&enjoy Fun mag alleen met de hand worden afgewassen met koud of lauwwarm water. Let op: de BRITA Memo in het deksel is niet geschikt voor de afwasmachine en mag niet voor langere tijd in contact komen met water. Om verkleuring te voorkomen mag je nooit vloeistoffen en sappen gebruiken die snel verkleuring veroorzaken. Raadpleeg voor meer informatie de gebruiksaanwijzing.

Je kunt je gefilterde water het beste binnen één dag gebruiken. Als je BRITA waterfilter langere tijd niet wordt gebruikt (bijvoorbeeld tijdens je vakantie), raadt BRITA aan dat je het MAXTRA+ filterpatroon verwijdert, het resterende water uit de BRITA waterfilter weggooit en het MAXTRA+ filterpatroon weer losjes in de trechter plaatst.

Je registreert je producten op https://www.brita.be/nl_BE/productregistratie om toegang te krijgen tot een aantal extra services, voordelen en nieuwtjes.

Het nemen van een leidende rol in het recycleren van onze filterpatronen maakt deel uit van ons streven naar optimale duurzaamheid. Ga naar het deel 'Verkooppunt zoeken' op je lokale BRITA website om een verkooppunt te vinden met een recycleton voor gebruikte filterpatronen.

Ja, met de praktische fill&go Vital kunt u overal genieten van gefilterd water van BRITA. Vul eenvoudig met kraanwater en u bent klaar!

De nieuwe en verbeterde actieve koolstof MicroDisc filter, voor gebruik in de BRITA fill&go Vital, gaat tot wel 4 weken mee.

Absoluut, omdat slechts één BRITA filter maar liefst 150 liter water kan filteren, of 300 waterflessen van 0,5 liter. En één liter BRITA gefilterd water kost slechts een paar cent.

De fill&go Vital is een verstandig en duurzaam alternatief voor plastic flessen en helpt om het gebruik daarvan te verminderen. En dat is een win-win-situatie voor je portemonnee en het milieu.

De drinkfles is gemaakt van BPA-vrij synthetisch materiaal van goede kwaliteit en is gecertificeerd voor levensmiddelenkwaliteit door het Duitse instituut voor technische inspectie.

Ja, alle onderdelen van de BRITA fill&go Vital drinkfles zijn geschikt voor de afwasmachine.

De drinkfles is in vier trendy kleuren verkrijgbaar:roze, blauw, limoengroen en paars.

De innovatieve actieve koolstof filter vermindert stoffen die de geur of smaak van drinkwater aantasten. Mineralen zoals calcium en magnesium worden door het filter doorgelaten.

In de fill&go Vital waterfles past tot 600 ml water.

Voordat je de fill&serve Mind waterfilterkaraf voor het eerst gebruikt, moet je deze reinigen met een mild afwasmiddel. Reinig de fill&serve Mind waterfilterkaraf regelmatig met de hand of in de afwasmachine (max. 50°C). Let op: De BRITA Memo in het deksel is niet geschikt voor de afwasmachine.

De fill&serve Mind is ontworpen om de smaak van je kraanwater te verbeteren voor koude consumptie. Het gefilterde water kan veilig worden gebruikt voor warme dranken maar beschermt je apparaten niet tegen kalk.

Druk op de start-knop op het deksel en houd deze ingedrukt totdat er vier balkjes op het scherm verschijnen en tweemaal knipperen. De BRITA Memo is nu ingesteld. De knipperende stip in de hoek rechtsonderaan het scherm geeft aan dat de Memo werkt. Elke week verdwijnt er één balkje en de overige balkjes op het scherm geven de resterende levensduur aan van het filter. Vergeet niet om de filter minimaal eens per vier weken te vervangen voor een optimale prestatie van jouw BRITA product, en om optimale hygiënische standaarden te verzekeren voor je gefilterde water.

Geen zorgen, door slijtage kunnen kleine koolstofdeeltjes in de verpakking en in het gefilterde water worden gevonden. Deze deeltjes zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Als je een deeltje inslikt, zal je lichaam het deeltje niet afbreken en via natuurlijke weg uitscheiden. Mocht je koolstofdeeltjes zien, dan beveelt BRITA aan om de MicroDisc filter grondig aan beide zijden af te spoelen onder stromend water.

De BRITA fill&serve Mind is 290 mm hoog en heeft een diameter van 102 mm. Het ultramoderne materiaal heeft een uitzonderlijke transparantie en is tegelijkertijd licht en schokbestendig.  De karaf heeft een volume van 1,3 liter water (trechtervolume van 0,5 liter), is ontworpen om eenvoudig in een koelkast te passen en beschikt over de handige BRITA Memo, die de levensduur van de filter disc in de gaten houdt.

Dankzij de krachtige ActivSelect technologie vermindert de nieuwe BRITA MicroDisc effectief smaakverstorende stoffen, terwijl waardevolle mineralen gewoon worden doorgelaten. Elke MicroDisc is gemaakt van natuurlijke koolstof uit kokosnoten en heeft miljoenen kleine poriën. Deze poriën vangen ongewenste elementen en sluiten deze in. Het resultaat is heerlijk smakend water.

Je BRITA fill&enjoy Fun mag alleen met de hand worden afgewassen met koud of lauwwarm water. Vermijd schuurmiddelen, zelfs zuiveringszout, omdat deze de finish dof maken en/of krassen veroorzaken. Maak de kan na het schoonmaken droog met een doek of laat deze drogen aan de lucht.

Open en sluit de waterfilter met de BRITA Swing Opener – water filteren wordt zo echt leuk. Openen: druk op het achterste deel van het deksel en de tuit gaat automatisch open.Om na gebruik te sluiten, druk je op het voorste deel van het deksel. Nu is de waterfilter gesloten, zodat de inhoud vers blijft.

Soms wil je gewoon één kop thee of één glas water. Afbeeldingen van kopjes en glazen in de trechter geven de juiste hoeveelheid water aan. Dat bespaart je tijd omdat je de kan kunt vullen met de exact benodigde hoeveelheid water, en minder water filteren kost minder tijd.

Pak eenvoudig de achterkant van de trechter en trek naar boven.

Het nemen van een leidende rol in het recycleren van onze filterpatronen maakt deel uit van ons streven naar optimale duurzaamheid. Ga naar het deel 'Verkooppunt zoeken'  op je lokale BRITA website om een verkooppunt te vinden met een recycleton voor gebruikte filterpatronen.

BRITA fill&enjoy Fun is ontworpen om je van vers gefilterd water te voorzien. Hij is bijzonder geschikt voor kleine huishoudens met een laag waterverbruik. De iconen zijn een extra, praktisch kenmerk  in de trechter, die helpen om de juiste hoeveelheid water te filteren die je op dat moment nodig hebt.

Ja. Sluit de BRITA fill&enjoy Fun wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je gefilterde water vers blijft, en zorgt voor de beste hygiëne.

Hoewel BRITA fill&enjoy Fun relatief goed afsluit wanneer je de kan rechtop neerzet, mag je hem niet neerleggen omdat hij dan kan gaan lekken.

Druk op de startknop op het deksel en houd deze ingedrukt totdat er vier balkjes op het scherm verschijnen en tweemaal knipperen. De BRITA Memo is nu ingesteld. De knipperende stip in de hoek rechtsonderaan het scherm geeft aan dat de Memo werkt. Elke week verdwijnt er één balkje en de overige balkjes op het scherm geven de resterende levensduur van het filter aan. Vergeet niet om het filter minimaal eens per 4 weken te vervangen voor een optimale prestatie van jouw BRITA product en om een optimale hygiëne te garanderen voor je gefilterde water.

Wanneer het BRITA filterpatroon is verzadigd, zal het water nog steeds door het filter gaan, maar de reductie van de substanties wordt steeds minder effectief. Er lekken geen onzuiverheden terug in het gefilterde water.

De BRITA fill&enjoy Fun is ontworpen om eenvoudig in de deur van de koelkast te passen. De afmetingen zijn 27,6 x 17,5 x 9,2 cm en het heeft een volume van 1 liter gefilterd water met een trechtervolume van 500 ml. De BRITA fill&enjoy Fun wordt geleverd met de handige BRITA Swing Opener, BRITA Memo vervangingsindicator en een gratis MAXTRA+ filterpatroon.

Dankzij de pictogrammen op BRITA fill&enjoy Fun kun je precies de juiste hoeveelheid water filteren die je wenst. Elke pictogramaanduiding staat voor ongeveer 250 ml.

De kan, trechter en deksel zijn gemaakt van polypropeen (PP).

Ja, de kan is ontworpen om in alle vakken van een standaard koelkastdeur te passen.

De kan is 25 cm hoog, zodat deze onder alle was- en spoelbakken past.

BRITA fill&enjoy Fun is ontworpen als ruimtebesparend product, waardoor je deze eenvoudig in je koelkast kunt plaatsen en meer ruimte in je keuken overhoudt.

BRITA fill&enjoy Fun is in vier trendy kleuren beschikbaar: roze, blauw, limoengroen of paars.

Ja. De BRITA fill&enjoy Style is geschikt voor de vaatwasmachine tot 50 graden Celsius. Let op: de BRITA Smart Light is niet geschikt voor de vaatwasmachine en moet worden verwijderd voordat je het deksel in de afwasmachine plaatst. Om mogelijke verkleuring van je BRITA waterfilter te voorkomen, was je deze beter niet samen met vuile borden, schalen, kopjes, etc., omdat voedselresten je waterfilterkan permanent kunnen aantasten. Je kunt de BRITA Smart Light na verwijdering met de hand reinigen, met een zachte, vochtige doek of spons.

Ja. Gebruik warm water en zeep, en een zachte doek of spons. Droog de BRITA Style met een zachte doek of laat aan de lucht drogen uit de buurt van directe hittebronnen. Vermijd schuurmiddelen, zelfs zuiveringszout, omdat deze de afwerking dof maken en/of krassen veroorzaken.

De nieuwe BRITA fill&enjoy Style kan wordt geleverd met de nieuwe en verbeterde MAXTRA+ Universal filterpatroon. De oude MAXTRA filterpatronen passen NIET in de nieuwe kan.

Het nemen van een leidende rol in het recyclen van onze filterpatronen maakt deel uit van ons streven naar optimale duurzaamheid. Ga naar het deel 'Verkooppunt zoeken' op je lokale BRITA website om een verkooppunt te vinden met een recycleton voor gebruikte filterpatronen.

​Druk ongeveer 5 sec. op de LED-knop bovenop het deksel totdat je het licht driemaal groen ziet knipperen. De BRITA Smart Light is nu ingesteld en klaar voor gebruik. De LED-knop gaat geel knipperen tijdens gebruik wanneer het tijd wordt om een nieuw filterpatroon in huis te halen. Zodra de LED-knop rood knippert, is het tijd om je filterpatroon te vervangen. Dit is het geval na 4 weken of 100 liter consumptie, uitgaande van een normale doorstroming.

​Om de BRITA Smart Light in het deksel te plaatsen, draai je dit zo ver als mogelijk aan de onderkant van het deksel met de klok mee het deksel in. Draai tegen de klok in om te verwijderen.

De BRITA Smart Light gaat ongeveer vijf jaar mee. Wanneer de gebruiksduur is verstreken, mag je niet vergeten dat deze conform alle geldende voorschriften en regels moet worden afgevoerd. Haal, om de gebruikte BRITA Smart Light met een batterij af te voeren, deze van het deksel door het tegen de klok in te draaien.

Groen lampje: MAXTRA+ Universal filterpatronen met optimale prestaties.

Geel lampje: Het is bijna tijd om het filterpatroon te vervangen, dus zorg dat je filterpatronen op voorraad hebt.

Rood lampje: Vervang je filterpatroon. Dit is het geval na 4 weken gebruik of 100 liter gefilterd water, uitgaande van een normale doorstroming.

Je kunt de status van je filtercapaciteit op elk moment controleren. Druk met je vinger op de LED-knop bovenop het deksel om de actuele filterstatus te zien. Tijdens elk gebruik van de BRITA fill&enjoy Style waterfilter geeft de BRITA Smart Light aan de hand van verschillend gekleurde knipperende lampjes aan of het tijd is om het filterpatroon te vervangen.

De totale capaciteit is 2,4 liter. In de kan past 1,4 liter gefilterd water en de trechter heeft een inhoud van 1 liter.

Nee. BRITA fill&enjoy Style is alleen ontworpen voor gebruik met water dat volgens wettelijke voorschriften is getest en veilig kan worden gedronken, zoals door de gemeente behandeld kraantjeswater.

Ja, deze is ontworpen om in alle vakken van een standaard koelkastdeur te passen. Dit geldt echter niet voor de BRITA fill&enjoy Style XL variant. Let op: de kan moet altijd rechtop staan, omdat deze niet waterdicht kan worden afgesloten.

De kan is ongeveer 27 cm hoog, zodat het onder alle was- en spoelbakken past.

​BRITA fill&enjoy Style komt in drie trendy kleuren: grijs, blauw en limoengroen.

​Ja. Uw plaatselijke BRITA-partner stuurt je een vervangend onderdeel voor kapotte onderdelen.

​Ja. Met de BRITA "geld-terug garantie" kun je het product tot 30 dagen na aankoop terugsturen.

Ja. De BRITA fill&go Active is vaatwasmachinebestendig. Om mogelijke verkleuring van de BRITA waterfilterfles te voorkomen, wast u deze beter niet gelijktijdig met vuile borden, schalen, kopjes etc., omdat voedselresten vlekken kunnen maken op de waterfilterfles. BRITA raadt aan om de siliconen afdichtring te verwijderen voor het wassen in de vaatwasmachine. De afdichtring kan apart worden gewassen, in de vaatwasmachine of met de hand.

​Voordat u de MicroDisc voor de eerste keer gebruikt, moet u beide kanten ongeveer 30 seconden lang goed afspoelen onder stromend water om eventueel aanwezig koolstofresidu te verwijderen.

De MicroDisc is gemaakt van samengeperste actieve koolstof van kokosnootschalen en is aan beide kanten afgewerkt met een vlies voor optimale filtratie.

Beide kanten zijn mogelijk.

Een BRITA MicroDisc kan tot 150 liter filteren. Voor optimale filtratie en hygiëne raadt BRITA aan de MicroDisc elke 4 weken te vervangen. De fles kan steeds opnieuw gebruikt worden en is ontworpen om lang mee te gaan.

U kunt de gebruikte MicroDisc weggooien met het huishoudafval.

Ja, met de praktische fill&go Active, kunt u overal BRITA gefilterd water drinken, waar water van drinkwaterkwaliteit beschikbaar is. Vul eenvoudig met kraanwater en u bent klaar!

In de fill&go Active waterfles past 0,6 liter water.

Nee, het bevriezen van uw fill&go Active kan onderdelen van de fles of de MicroDisc beschadigen.

Nee. BRITA fill&go Active is uitsluitend ontworpen voor gebruik met water dat volgens wettelijke voorschriften is getest en veilig kan worden gedronken, zoals door de gemeente behandeld kraanwater.

De fill&go Active flessen bestaan in vier trendy kleuren: roze, blauw, limoengroen en paars.

Alle onderdelen van de BRITA fill&go Active zijn BPA-vrij.

Ja, hij is ontworpen voor standaard fleshouders op de fiets.